Povratak na aktuelnu verziju - Infosec
 

O Konferenciji


TeleGroup, jedan od vodećih ICT “solution provajdera” u regionu, je 3. aprila 2013. godine održao treću po redu Infosecurity konferenciju, ovoga puta u Beogradu, sa ciljem da podigne svest šire javnosti o značaju strateškog ulaganja u informacionu bezbednost, koja je kamen temeljac ekonomske i društvene stabilnosti svake države. Zajedno sa globalnim partnerom, kompanijom “Cisco Systems”, predstavljena su aktuelna rešenja za zaštitu mreža i podataka i odbranu od visokotehnološkog kriminala namenjena državnim institucijama, finansijskom i javnom sektoru, korporacijama, ali i malim i srednjim preduzećima.


TeleGroup Infosecurity konferencija pokrenuta je sa ciljem podizanja nivoa   informacione bezbednosti regiona zapadnog Balkana i pretenduje da postane jedan od najznačajnijih IT Security događaja na ovim prostorima. Kao IT kompanija koja se bavi sigurnosnim tehnologijama, želeli smo da podržimo napore regionalnih IT asocijacija u skretanju pažnje državnim strukturama i široj javnosti o informacionoj bezbednosti kao najznačajnijem resursu svake države kao i postojanju sve sofisticiranijih pretnji u sajber prostoru, koje mogu da ugroze stabilnost regionalne privrede i društva. U tom smislu je neophodno sistemsko uvođenje mehanizama zaštite od sajber kriminala, što je zajednička odgovornost državnih struktura i privrede, gde se od IT kompanija očekuje da obezbede kvalitetna rešenja.

Kroz saradnju sa najznačajnijim svetskim proizvođačima tehnologija za zaštitu mreža i podataka, TeleGroup je prvu konferenciju pokrenuo 2011. godine u Bosni i Hercegovini, a zatim je 2013. godine organizovao i treću po redu konferenciju na tržištu Srbije. Dugoročni planovi kompanije su da u svim zemljama u kojima posluje ustanovi konferenciju koja će se svake godine baviti najaktuelnijim temama iz oblasti informacione bezbednosti i zajedno sa svetskim imenima predlagati rešenja koja će pomoći privredi i državnim institucijama da zaštite ukupne informacione resurse.


ciscocheckpointibmmilscyberAgoodimperivaMcAfeetrendmicro