Povratak na aktuelnu verziju - Infosec
 

Vesti

TELEGROUP ODRŽAO INFOSECURITY KONFERENCIJU U BEOGRADU

 

infosecurity2013TeleGroup, jedan od vodećih ICT solution provajdera u regionu, je 3. aprila 2013. godine održao treću po redu Infosecurity konferenciju, ovoga puta u Beogradu, sa ciljem da podigne svest šire javnosti o značaju strateškog ulaganja u informacionu bezbednost, koja je kamen temeljac ekonomske i društvene stabilnosti svake države. Zajedno sa globalnim partnerom, kompanijom “Cisco Systems”, predstavljena su aktuelna rešenja za zaštitu mreža i podataka i odbranu od visokotehnološkog kriminala namenjena državnim institucijama, finansijskom i javnom sektoru, korporacijama, ali i malim i srednjim preduzećima.

S obzirom na uvođenje novih tehnologija i kontinualan trend rasta IT sigurnosnih pretnji, koje svakim danom postaju sve sofisticiranije, potreba svih kompanija je da povećaju nivo informacione bezbednosti štiteći mrežne i aplikativne servise. Ovom prilikom su prezentovana rešenja nove generacije (New Generation Solutions)  za zaštitu e-mail servisa kao i zaštitu na privatnoj i virtuelnoj “Cloud” infrastrukturi. Učesnicima je detaljno predstavljena  vizija kompanije Cisco u segmentu provere i kontrole korisničkih identiteta.

U ime kompanije TeleGroup, govorili su Diana Gligorijević, direktor marketinga koja je ukazala na neophodnost sistemskog uvođenja security rešenja u korporativne sisteme i Dalibor Ratković, ICT/Security Professional, koji uporedio stanje informacione bezbednosti nekada i sada, I istakao kako je sa pojavom weba 2.0, Cloud i M2M servisa, došlo do potrebe za uvođenjem znatno kompleksnijih sistema zaštite u svakodnevnom poslovanju.

U ime kompanije Cisco, na TeleGroup Infosecurity konferenciji govorio je Dragan Novaković, sistem inženjer, koji je govorio o novoj pretnji kao što je aktuelan BYOD (Bring Your Own Device) trend, koji podrazumeva obavljanje poslova korišćenjem ličnih uređaja I da će do 2018. godine čak 70 odsto poslova biti obavljano putem tablet računara, pametnih telefona itd. Jedno od ponuđenih rešenja je Cisco TrustSec arhitektura, koja obezbeđuje vidljivost resursa u mreži, kontrolu pristupa različitih uređaja, efikasno nadgledanje i upravljanje svim parametrima, a u cilju konzistentne security polise. Ovo rešenje omogućava kreiranje skupa osnovnih pravila, ali na prvom mestu ISE daje vidljivost, odnosno identitet korisnika, što je od velike važ nosti za zaštitu IT resursa. Pored toga je Gyorgy Acs, Security Consultant kompanije Cisco, predstavio rešenja za zaštitu privatne Cloud infrastrukture i Contex-Aware Security rešenja.

TeleGroup, sa posebnim specijalizacijama u oblasti informacione bezbednosti, godinama prati Security trendove i uspešno projektuje i implementira savremena IT Security rešenja najznačajnijih proizvođača u ovoj oblasti kao što su Cisco, Iron Port, Trend Micro, Check Point, IBM, McAfee i mnogi drugi. Prva Infosecurity konferencija održana je 2011. godine na tržištu Bosne i Hercegovine.

INFORMACIONA BEZBEDNOST – REŠENJA ZA ODBRANU OD SAJBER KRIMINALA I PROMOCIJA NOVOG KOMPANIJSKOG VEB SAJTA

 

kzn_2013(Beograd, 1. april 2013. godine) TeleGroup Beograd je danas predstavio aktuelna tehnološka rešenja za zaštitu mreža i podataka najznačajnijih svetskih brendova u oblasti IT sigurnosti, koja poslovnim korisnicima i državnim institucijama omogućavaju da zaštite svoje IT i komunikacione sisteme od napada, kompjuterskih virusa i drugih oblika zloupotreba informacija.

“U trenutku izrade nacionalne strategije IKT industrije i usvajanja akcionog plana do 2015. godine, želeli smo da, kao IT kompanija koja se bavi sigurnosnim tehnologijama, podržimo napore srpskih IT asocijacija u skretanju pažnje državi i široj javnosti o postojanju sve sofisticiranijih pretnji u sajber prostoru, koje mogu da ugroze stabilnost nacionalne privrede i društva. Srbiji je potrebno sistemsko uvođenje mehanizama zaštite od sajber kriminala što je zajednička odgovornost države i privrede, a na IT kućama je da obezbede kvalitetna rešenja.” – rekla je Diana Gligorijević, direktor marketinga, TeleGroup.

Gost na konferenciji za novinare bio je predsednik Društva za informacionu bezbednost Srbije g. Zoran Živković, koji je rekao da bez informacione nema ni ekonomske, vojne niti diplomatske bezbednosti. Informaciona bezbednost Srbije je nacionalni resurs od najvećeg značaja. Da bismo mogli da se brinemo o njemu, da ga čuvamo i sačuvamo, bitno je spoznati ga u potpunosti, znati šta su to pretnje i naći načine i snage da se iste spreče i otklone. Istakao je i da se nada da će država do kraja septembra 2013. godine usvojiti Strategiju informacione bezbednosti Srbije, čime će se stvoriti uslovi za usvajanje zakona o Informacionoj bezbednosti Srbije do kraja godine.

Metodologija zaštite IT sistema koju predlaže TeleGroup, podrazumeva rešenja vodećih svetskih IT “Security” brendova kao što su Cisco, Trend Micro, IBM, Check Point, McAfee i drugi. Zaštita mreža i podataka podrazumeva primenu specijalizovanih uređaja i softverskih aplikacija na mreži korisnika, čiji je zadatak da na vreme detektuju, zaustave i otklone pretnje i tako spreče, ne samo finansijske gubitke kompanija ili institucija, već i gubitak reputacije, poverenja korisnika, krađu podataka, identiteta itsl.

“Smatramo da je misija i zadatak tehnoloških kompanija da, pored nuđenja adekvatnih rešenja, utiču na podizanje svesti šire javnosti o značaju strateškog ulaganja u informacionu bezbednost, koja je kamen temeljac ekonomske i društvene stabilnosti svake države. Zato smo pokrenuli niz aktivnosti u tom pravcu, pa smo 2011. godine u BiH prvi put organizovali stručnu konferenciju “Telegroup Infosecurity”, a 3. aprila 2013. godine ćemo održati treću po redu konferenciju, ovoga puta u Beogradu, gde ćemo zajedno sa kompanijom “Cisco Systems” predstaviti rešenja za odbranu od visokotehnološkog kriminala. Ovo je naš odgovor na kompleksne bezbednosne izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo” – zaključio je Aleksandar Antunović, direktor kompanije TeleGroup.

Na konferenciji za novinare je predstavljen i novi veb sajt kompanije (www.telegroup.rs) sa posebnim osvrtom na rešenja u oblasti zaštite mreža i podataka.


ciscocheckpointibmmilscyberAgoodimperivaMcAfeetrendmicro